Komunikacije i marketing snažna su podrška biznisu!

Povodom dodele Mark Awards priznanja, razgovarali smo sa članovima žirija zašto je važno istaći stručnjake iz kompanija. Mihailo Janković, CEO, MK Group, rekao je…

Zašto je važno istaći marketing i komunikacijske stručnjake iz kompanija i u kojoj meri njihov rad doprinosi razvoju tržišta?
Komunikacije i marketing su snažna podrška biznisu, kreiraju reputaciju kompanije i imidž brenda, odavno su postale deo upravljačke strukture u kompanijama i čine neodvojiv deo strateškog razvoja kompanije. Tokom pandemije korona virusa, komunikacije, a posebno interne, demonstrirale su puni potencijal, a takođe je do izražaja došla kreativnost i inovativnost u rešavanju izazovnih situacija. Živimo u VUCA vremenu, dinamika i frekvencija promena veći su nego ikada, i upravo zbog toga inovativan pristup, kreativnost i kvalitetna komunikacija prave razliku i diferenciraju igrače na tržištu.

Kao članu žirija, šta će Vam biti ključni kriterijumi po kojima ćete ocenjivati nominovane i na šta ćete obratiti pažnju?
Kombinacija inovativnosti i strateškog pristupa uz dokazan rezultat neke kampanje ili projekta jeste nešto što posebno cenim. Originalnost u osmišljavanju kampanja je važna, ali ne znači mnogo bez uspešne realizacije.

Nominacije za Mark Awards priznanja otvorene su do 20. jula, a više informacija dostupno je na sajtu 2021.mark-awards.rs