Marketing ključno utiče na poslovni rezultat!

Povodom dodele Mark Awards priznanja, razgovarali smo sa članovima žirija zašto je važno istaći stručnjake iz kompanija. Iva Đurković, Managing Director, LUNA TBWA Beograd i OMD Media rekla je…

Zašto je važno istaći stručnjake iz kompanija i u kojoj meri njihov rad doprinosi razvoju tržišta?
Živimo u vremenu u kome je marketing kao disciplina često potcenjena na razne načine. Od mesta u lancu donošenja odluka do finansijskih ulaganja. A upravo je marketing disciplina koja ključno utiče na poslovni rezultat. Vrlo je važno ukazati na marketare koji u ovom kompleksnom i izazovnom vremenu uspevaju da svojim profesionalnim i ličnim naporima doprinesu dobrim poslovnim rezultatima brendova za koje rade. Njihove napore i rezultate treba istaći kako bi se i važnost marketinga i marketinških komunikacija na nađem tržištu jasnije artikulisala.

Kao članu žirija, šta će Vam biti ključni kriterijumi po kojima ćete ocenjivati nominovane i na šta ćete obratiti pažnju?
Jasna strategija, kvalitet realizacije, postignuti rezultati. Način na koji konkretni marketinški potezi odgovaraju poziciji brenda na tržištu i ambiciji kuda brend treba dalje da ide, kao i uticaj na širu drušvenu zajednicu.